Nikkie – Verpleegkundig specialist

Ik ben Nikkie Föllings en werkzaam als Verpleegkundig Specialist GGZ op de locaties Helmond en Uden. Ik heb ruime ervaring opgedaan binnen de Specialistische GGZ, waarbij de problematiek zeer divers was. Mijn werk bij Centiv is uitdagend en afwisselend. Maar wèl zonder de crisisdiensten en met kaders en structuur. Dit zorgt voor meer rust, ook in mijn werk-prive balans.

Mijn werkweek als Verpleegkundig specialist

Mijn werkweek als Verpleegkundig specialist is gevarieerd. Ik plan intakes, zie cliënten in chronische trajecten gemiddeld eens per 4 tot 6 weken voor langere tijd, en in intensieve trajecten wekelijks of tweewekelijks voor kortere periodes. Daarnaast voer ik somatische screenings en medicatiemonitoring uit en geef ik soms medicatieconsulten aan cliënten van collega’s. Ook geef ik wekelijks een groepssessie en hebben we eens in de twee weken werkoverleg. Lekker gevarieerd dus! 😉

Administratieve belasting!? Pfft, dat is niet nodig bij Centiv! 

De administratieve belasting bij Centiv is zo minimaal als kan en zo uitgebreid als noodzakelijk. Dat is te danken aan het secretariaat, wat een toppers! Wat ik zelf moet doen is overzichtelijk en goed te doen binnen de geplande tijd. Mijn agenda is ingedeeld met slechts één half uur administratietijd. Dit is meer als voldoende voor de uitwerking van intakeverslagen, rapportages, e-mails of voor overleg met collega’s.

Verwachtingen van een regiebehandelaar

Als Verpleegkundig specialist ben ik regiebehandelaar voor mijn eigen cliënten. Dit houdt in dat ik de gebruikelijke verantwoordelijkheden heb en overleg met psychiaters elders indien nodig.

Patiëntenpopulatie

De cliënten die ik zie passen binnen de basis GGZ qua problematiek en zijn heel divers. Ik zie vooral mensen met chronische problematiek, voor medicatiemonitoring, somatische screenings en behandelingen. Bij chronische cliënten zijn de sessies vaak steunend en structurerend, gericht op medicatiemonitoring en somatische screening. Bij intensieve trajecten zijn de sessies meer behandelgericht.

Mijn collega’s zijn fantastisch

Je kunt altijd bij hen terecht voor serieuze zaken en voor een lolletje. Zo gaan we leuke dingen doen buiten werk om of naar foute party’s! De sfeer binnen Centiv blijft heel prettig dankzij het vetoprocedure tijdens sollicitaties. Dus iedereen die bij Centiv werkt is door iedereen ‘goedgekeurd’. Hierdoor hebben we echt een fijne onderlinge verbinding.

Centiv Hart overleg, wat is dat?

Onze leiding is in handen van Wouter, de directeur, die altijd beschikbaar is voor vragen. Het secretariaat organiseert veel zaken, en de dagelijkse gang van zaken regel je samen met je directe collega’s. Voor organisatiebrede zaken kun je terecht bij het Centiv Hart overleg, waar een aanspreekpunt van elk team aanwezig is. Je kunt ook onderwerpen op Chatter zetten, waar iedereen op kan reageren (lekker makkelijk). 

Scholing in eigen tijd

Als Verpleegkundig specialist krijg ik een opleidingsbudget waarmee ik scholing kan volgen. Dit gebeurt in eigen tijd, tenzij ik een deel van mijn budget inzet om vrije dagen te kopen. Registraties worden vergoed en er worden meerdere keren per jaar Centiv brede deskundigheidsbevorderingen georganiseerd. 

Kortom, de cultuur bij Centiv is makkelijk, open, biedt veel ruimte, is gelijkwaardig en meedenkend. Dit maakt echt het verschil voor mij als VSGGZ.

Schrijf je in voor een job alert