Petra – Basispsycholoog

Ik ben Petra Verheyen en ik werk als psycholoog bij Centiv op de locaties Nijmegen en Oss. In mijn behandelingen staat voor mij voorop dat een cliënt zich gezien en gehoord voelt. Ik vind het belangrijk om naast ze te staan en loop graag een stukje mee in hun leven, om de juiste steun in de rug te geven en ze weer in hun eigen kracht te zetten.

Ik mag mijn werk zelf invullen

Of het nu gaat om het starten van een nieuwe groep, het presenteren van Centiv binnen de sociale kaart, het organiseren van personeelsuitjes, of het inrichten van mijn eigen agenda; ik heb veel vrijheid! Dat is een ontzettende opluchting. Ik kan bijvoorbeeld een administratieblok inplannen om mijn kinderen naar de opvang te brengen. Ook het kiezen van opleidingen en het opnemen van verlof gaat altijd in goed overleg en wordt goedgekeurd. Er wordt veel vertrouwen in ons als medewerkers gelegd, wat een heel fijn gevoel geeft.

Gezamenlijk consensus over administratieve belasting

Een intakeverslag moet vooral een kattenbelletje voor jezelf zijn en niet voldoen aan ‘eisen’ en een speciaal format. Dat laatste ken ik écht tot het irritante aan toe van de SGGZ, want het kost zóveel tijd. Zonde! Want dat neemt tijd weg van waar het om draait: zorg voor onze cliënten.

Ervaar ik een nadeel bij Centiv?

Een nadeel, als je het zo kunt noemen, is dat ik me soms wat lui voel vergeleken met mijn superenergieke collega’s. Met twee jonge kinderen thuis heb ik niet altijd de energie om extra taken op te pakken. Dit is meer mijn eigen gevoel, en dat kan ik gelukkig bespreken met collega’s. En dan blijkt: dat is allemaal oké, niemand die er een probleem mee heeft.

Patiëntenpopulatie

De patiëntenpopulatie is heel divers in problematiek, leeftijd, gender en cultuur. Dit maakt het werk interessant en afwisselend. Denk aan leeftijden variërend van 18 tot 70 jaar of ouder. De klachten zijn ook verschillend, wat ik prettig vind omdat ik niet de hele dag hetzelfde doe. Veel ‘gezonde’ mensen knappen snel op in een kort traject, wat veel voldoening geeft.

Hoe ga jij om met verantwoordelijkheid?

De leiding ligt bij Wouter, onze directeur, maar die vindt meestal vrij veel goed 😉. Hierdoor ligt er veel verantwoordelijkheid bij het team en kunnen we zelf initiatieven ontplooien, zoals het inrichten van werkplekken.

‘Doe maar lekker normaal, wij zijn ook maar mensen’

Mijn collega’s zijn erg leuk en het voelt als een warm bad. Er is geen hiërarchie of status en iedereen is lekker normaal. Collega’s zijn open tegen elkaar en lopen makkelijk bij elkaar binnen als iets lastig is. Er is geen cultuur van overwerken en we stimuleren elkaar tot gezond werkgedrag. We hebben een privéapp waarin we leuke dingen delen, zoals vakantieverhalen, zo blijven we lekker verbonden met elkaar! Hier is het open, relaxed en laagdrempelig. Het motto is ‘doe maar lekker normaal, wij zijn ook maar mensen’, wat zorgt voor een prettige en informele werksfeer.

Schrijf je in voor een job alert