Rozita – GZ psycholoog in Oss

Ik ben Rozita Chatillon-van Schadewijk en ben sinds 2008 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Daarvoor heb ik gewerkt in het bedrijfsleven en bewust de overstap gemaakt om in de zorg te gaan werken. Mijn kracht zit in de persoonlijke benadering van de behandeling, passend bij de hulpvraag van cliënten maar vooral ook bij hen als persoon.

Zelforganisatie bij Centiv

Bij Centiv hebben we elke twee weken teamoverleg waarin we samen beslissingen nemen over zaken als wachtlijsten en nieuwe EMDR-sets. Daarnaast is er het organisatiebrede Centiv Hart overleg voor beleidsbesprekingen. Wat me opviel, is de gelijkheid binnen het team. Iedereen heeft een gelijke stem en alles is bespreekbaar, ongeacht je functie. Zelforganisatie houdt in dat je aangeeft wat je nodig hebt qua scholing, intervisie en andere benodigdheden. In deze sfeer voel ik mij helemaal thuis!

Zijn er nadelen in mijn werk?

Het werk bij Centiv beperkt zich tot GBGGZ en GBGGZ Plus. Als je voorkeur uitgaat naar langdurige behandelingen in een multidisciplinair team, dan is Centiv wellicht voor jou niet de juiste plek. Je moet de voorkeur hebben voor korte behandelduur met gemotiveerde cliënten. Zie jij jezelf dat wel doen? Top, kom gezellig langs!

Een inwerkprogramma van A tot Z!

1. Welkomstbijeenkomst
Het inwerkprogramma bij Centiv begint op het hoofdkantoor in Venray. Hier ontvang je een welkomstbijeenkomst waar je uitleg krijgt over de organisatie, de programma’s, en een ‘goodiebag’ met daarin een werktas, laptop, en telefoon. Je gaat merken dat er veel zorg en aandacht in jouw start wordt gestopt!

2. Na de introductie
Je gaat naar verschillende vestigingen om sessies bij te wonen van andere behandelaren. Dit onderdeel van het programma is uniek binnen de psychologische hulpverlening en biedt een waardevolle leerervaring. Gedurende twee weken loop je mee met collega’s die je inwerken en wegwijs maken binnen de organisatie. Het gaf me de kans om een kijkje in de keuken van anderen te nemen en daarvan te leren. 

3. Jouw eerste intakes
Na deze periode begin je met je eerste intakes en krijg je drie maanden de tijd om je caseload op te bouwen en je productienormen te halen. Gedurende het hele proces staan Reina (officemanager) en Wouter (directeur) open voor vragen en kun je altijd bij je nieuwe collega’s terecht voor ondersteuning en advies.

Verwachtingen van een regiebehandelaar

Als GZ-psycholoog heb ik de gebruikelijke verantwoordelijkheden. Daarnaast geef ik wekelijks werkbegeleiding aan basispsychologen en bel ik de intakes na om te checken of cliënten tevreden zijn met de behandeling en behandelaar. Bij belangrijke beslissingen binnen de behandeling overleg ik altijd met de behandelaar, want bij Centiv staat zorgeloos zorg verlenen centraal!

Wij zijn gelijk aan elkaar.

Doordat we zelf de sollicitatiegesprekken doen, kiezen we onze eigen collega’s. Dit zorgt voor een gezellig en hecht team waarin we naast werkgerelateerde zaken ook veel lol hebben. Mijn collega’s zijn lief en leuk. Iedereen is gelijk, ongeacht leeftijd, achtergrond, titel of geslacht. Er is veel betrokkenheid en we kunnen altijd bij elkaar terecht.

Leiding en zelforganisatie

Wouter is de algemeen directeur die, naast zijn overkoepelende taken, ook helpt met praktische zaken zoals telefoons opnemen en kasten in elkaar zetten. Hij steekt zéker zijn handen uit de mouwen voor ons! Reina is zijn rechterhand en richt zich meer op de administratie en het inwerken van nieuwe medewerkers. De organisatie is heel laagdrempelig en ondersteunend.

Bij Centiv heb jij een mooie kans om jezelf te ontwikkelen en is hier alle ruimte voor. Buitenpsycholoog worden? Dit kan! In 2023 ga ik met enkele collega’s de training van buitenpsycholoog volgen die we zelf hebben georganiseerd. Doe jij gezellig met mij mee?

 

Schrijf je in voor een job alert